PESTICID GUIDE
Dansk undersøgelse
|
||
Indtaget for de afgrøder, der bidrager mest til indtaget af pesticider. Indtaget er beregnet ud fra restindhold fundet i 2009 for danskere (4-75 år). Kilde: fødevarestyrelsen, indtagsberegninger, 2009 |
||
Placering | Frugt eller grøntsag | Indtag (μg/dag/person) |
1 (Værst) | Æble | 16 |
2 | Pære | 5 |
3 | Tomat | 4 |
4 | Agurk | 4 |
5 | Salat | 4 |
6 | Vindrue | 3 |
7 | Appelsin | 3 |
8 | Fersken/nektarin | 2 |
9 | Kiwi | 2 |
10 | Citron | 2 |
11 | Gulerod | 2 |
12 | Mandarin/clementin | 1 |
13 | Jordbær | 1 |
14 | Peberfrugt | <1 |
15 | Banan | <1 |
Udenlandsk undersøgelse | ||
(100 = Højeste pesticid indhold, 1 = Laveste pesticid indhold) Kilde: www.ewg.org |
||
Placering | Frugt eller grøntsag | Resultat |
1 (Værst) | Ferskner | 100 |
2 | Æbler | 96 |
3 | Peberfrugt | 86 |
4 | Selleri | 85 |
5 | Nektariner | 84 |
6 | Jordbær | 83 |
7 | Kirsebær | 75 |
8 | Salat | 69 |
9 | Vindruer – Importeret | 68 |
10 | Pære | 65 |
11 | Spinat | 60 |
12 | Kartofler | 58 |
13 | Gulerødder | 57 |
14 | Grønne bønner | 55 |
15 | Chili peber | 53 |
16 | Agurker | 52 |
17 | Hindbær | 47 |
18 | Blommer | 46 |
19 | Appelsiner | 46 |
20 | Vindruer-USA (Indenrigs) | 46 |
21 | Blomkål | 39 |
22 | Clementin | 38 |
23 | Champignon | 37 |
24 | Cantaloupe | 34 |
25 | Citron | 31 |
26 | Honningmelon | 31 |
27 | Grapefrugt | 31 |
28 | Vinter Squash | 31 |
29 | Tomater | 30 |
30 | Søde kartofler | 30 |
31 | Vandmelon | 25 |
32 | Blåbær | 24 |
33 | Papaya | 21 |
34 | Aubergine | 19 |
35 | Broccoli | 18 |
36 | Kål | 17 |
37 | Bananer | 16 |
38 | Kiwi | 14 |
39 | Asparges | 11 |
40 | Søde ærter – frosne | 11 |
41 | Mango | 9 |
42 | Ananas | 7 |
43 | Søde majs – frosne | 2 |
44 | Avocado | 1 |
45 (Bedst) | Løg | 1 |