PESTICID GUIDE

Dansk undersøgelse

 

Indtaget for de afgrøder, der bidrager mest til indtaget af pesticider. Indtaget er beregnet ud fra restindhold fundet i 2009 for danskere (4-75 år).
Kilde: fødevarestyrelsen, indtagsberegninger, 2009
Placering Frugt eller grøntsag Indtag (μg/dag/person)
1 (Værst) Æble 16
2 Pære 5
3 Tomat 4
4 Agurk 4
5 Salat 4
6 Vindrue 3
7 Appelsin 3
8 Fersken/nektarin 2
9 Kiwi 2
10 Citron 2
11 Gulerod 2
12 Mandarin/clementin 1
13 Jordbær 1
14 Peberfrugt <1
15 Banan <1
Udenlandsk undersøgelse
(100 = Højeste pesticid indhold, 1 = Laveste pesticid indhold)
Kilde: www.ewg.org
Placering Frugt eller grøntsag Resultat
1 (Værst) Ferskner 100
2 Æbler 96
3 Peberfrugt 86
4 Selleri 85
5 Nektariner 84
6 Jordbær 83
7 Kirsebær 75
8 Salat 69
9 Vindruer – Importeret 68
10 Pære 65
11 Spinat 60
12 Kartofler 58
13 Gulerødder 57
14 Grønne bønner 55
15 Chili peber 53
16 Agurker 52
17 Hindbær 47
18 Blommer 46
19 Appelsiner 46
20 Vindruer-USA (Indenrigs) 46
21 Blomkål 39
22 Clementin 38
23 Champignon 37
24 Cantaloupe 34
25 Citron 31
26 Honningmelon 31
27 Grapefrugt 31
28 Vinter Squash 31
29 Tomater 30
30 Søde kartofler 30
31 Vandmelon 25
32 Blåbær 24
33 Papaya 21
34 Aubergine 19
35 Broccoli 18
36 Kål 17
37 Bananer 16
38 Kiwi 14
39 Asparges 11
40 Søde ærter – frosne 11
41 Mango 9
42 Ananas 7
43 Søde majs – frosne 2
44 Avocado 1
45 (Bedst) Løg 1