Base af ungt kokoskød
Lær hvordan du laver en helt simpel basissovs af ungt friskt kokoskød.
Tip!
Ind imellem kan man finde unge kokosnødder hos nogle af supermarkederne, hos indvandregrønthandlere, i asiatiske butikker eller hvis man søger online. Der hvor jeg selv køber mine er hos www.tasty-coconut.com som sender en gang om ugen.
Sådan får du kødet ud af unge kokoskødder
Lær hvordan du åbner en ung kokosnød med forskellige redskaber, og let får kødet ud af den.
Tip!
Du kan i teorien også bruge de ‘gamle’ brune kokosnødder, men du får hurtigt rigtig meget fedt i måltidet. Jo ældre kokosnødden er, jo højere er kødets fedtindhold, så jeg foretrækker de unge kokosnødder, der har blødt og lidt geleagtigt kød. Samtidig er det også sværere at få sovsen/ dressingen jævn med de gamle, og så er de sværere at åbne og få kødet ud af.
Base af nødder, frø og squash
Hvis du gerne vil lave en hvid sovs eller dressing, men ikke har unge kokosnødder, så kan du bruge frø, nødder, kikærter og/eller squash i stedet.
Din opgave:
Prøv at lave en simpel basissovs eller dressing ud fra nogle af de ting, jeg viser i videoen. Tag f.eks. en håndfuld nødder og en humpel skrællet squash samt lidt vand, og blend det indtil du har en ensartet sovs. På den måde lærer du hvor meget af de forskellige ting, der skal i, for at du får den konsistens du ønsker. Derefter kan du f.eks. tilføje lidt krydderier, lidt appelsinsaft og en dadel eller to.
Copyright – Green Room Group & Rask på Raw v. Louise Koch