Eksempel på frysning
I denne video viser jeg et eksempel på, hvordan man bruger frysning af maden til at ændre strukturen i en ret. Retten er mine ‘Karryris med majs’.
Din opgave:
Prøv at lave opskriften på ‘Karryris‘ nedenfor, så du kan øve dig i principperne.
Intensivér smagen i sovse
Når man laver opvarmet mad, så bruger man en fond til at lave en smagfuld sovs med. I det rå køkken trækker vi smagen frem på en anden måde.
Din opgave:
Tag en skål med vand og læg nogle af de foreslåede ingredienser fra videoen i vandet natten over. Næste dag kan du bruge vandet i en basissovs, så den får en rigtig god smag. Du kan eventuelt tilføje endnu flere krydderier, lidt appelsinsaft, en dadel m.m. og lave din egen nye favoritsovs.
Marinér dine grøntsager
Et godt trick, til at intensivere smagen i dine grøntsager, er ved at marinere dem. Lær hvordan du laver smagfulde marinader, der forvandler dine retter.
Din opgave:
Lav opskriften ‘Marinerede squash i fad‘, og afprøv principperne fra videoen. Du skal downloade begge opskrifter, da ‘Marinerede grøntsager‘ er opskriften på selve marinaden, som du skal bruge.
Marinerede squash i fad med tomatsovs og svampe
Marinerede grøntsager (marinaden)
Copyright – Green Room Group & Rask på Raw v. Louise Koch